Activiteiten bij de zorgboer Drenthe

Introductie

Onder de titels vindt u meer informatie per item. Over de activiteiten die een deelnemer bij de zorgboerderij zou kunnen doen.

Zorgboerderij

Moestuin

In de moestuin kunnen deelnemers groente verbouwen. We hebben in de moestuin, heerlijke Aardbeien, Aardappels, Slasoorten, Mais, Stokbonen, Koolsoorten, en natuurlijk niet te vergeten: De vergeten groentes. In de moestuin werken de deelnemers onder begeleiding van de zorgboerin. Deze activiteit is divers, erg leerzaam en ook super leuk om te doen.

Zorgboerderij

kruidentuin

In de verhoogde kruidentuin kunnen de deelnemers kennis maken met diverse kruidensoorten. We hebben Peterselie, Bieslook, Muntsoorten, Thijm, Basillicum, Oregano, Laurier, en lavendel. Doordat de kruidentuin verhoogd is, kun je hier makkelijk werken zonder dat je last van je rug krijgt. De verhooging is zelfs gemaakt door een van onze deelnemer die nog niet eerder heeft gemetseld!

Zorgboerderij

Dieren

Op dit moment hebben we een tropisch aquarium en honden, Verder zijn we bezig met het bouwen van een voliere, een hokje voor de kippen en een plek voor de geitjes. Het bouwen doen we samen met de deelnemers en we kijken er naar uit wanneer alles klaar is.

Zorgboerderij

knutselen

Er kan op de zorgboerderij naar hartelust geknutseld worden. Zo hebben we kleurplaten, kleurboeken, schilderdoeken- en schildermaterialen, karton, hout, kralen en nog veel meer. Het leukste om te zien is hoe trots onze deelnemers zijn op het resultaat van hun projecten.

Zorgboerderij

Wandelen

Het omliggend natuurgebied Het terhorsterzand is uitermate geschikt voor onze deelnemers. Wij gaan regelmatig met iedereen een fikse wandeling maken waarbij wij de deelnemers attenderen op wat er zoal in een bos gebeurd, welke dieren, welke planten, bomen en paddestoelen zij kunnen zien. Kortom een stukje educatie van- en over de natuur. De deelnemers vinden dit erg interessant! Omdat wij een samenwerkingsverband hebben met het staatsbos worden er door de zorgboer diverse klusjes gedaan.

Zorgboerderij

Groen / Grijs werkzaamheden

Klusjes op de boerderij, het mooi en schoon houden van het erf, tuinonderhoud zoals het snoeien van de bomen en het knippen van de heg. Bestratingswerkzaamheden.

Zorgboerderij

Koken

Op de zorgboerderij hebben de deelnemers een mogelijkheid tot koken. Omdat de keuken volledig is ingericht kunnen we denken aan zowel kleine als grote gerechten. Leren koken behoord eveneens tot de mogelijkheid.

Zorgboerderij

Bewegen

De zorgboer vindt het erg belangrijk dat deelnemers fysyiek gezond zijn, en voldoende buitenlucht krijgen en dat hun motorische vaardigheden worden vergroot. Wederom aangepast op de wensen van de deelnemer wordt er actief ingezet op een leuk afwisselend programma. Zo kan het voorkomen dat de ene deelnemer gaat hardlopen met een van onze begeleiders, terwijl de andere deelnemer weer dol op voetballen is.

Zorgboerderij

Haardhout

Het verwerken van haardhout, is een van de activiteiten die we op de zorgboerderij uitvoeren. Het is een leuke bezigheid die als zeer afwisselend wordt ervaren. Er zijn namelijk een groot aantal handelingen nodig voordat de boom uit het bos, als een gedroogd gekloofd blokje hout als eindproduct in het netje terecht komt.

Zorgboerderij

Kantoor

0850870882Dagbesteding

0625066781Woonlocatie

0629769191