De Zorgboer Drenthe - Verhalen

Sponsoring 1

De Zorgboer vindt het welzijn van asieldieren erg belangrijk. Net als mensen verdienen dieren een goede 2e kans! Daarom is de Zorgboer een sponsor van Stichting Provinciaal Drents Dierentehuis.

Zorgboerderij

Sponsoring 2

AX-ARROWS 2 darts in Café het Zwaantje te Beilen.

Zorgboerderij

Zef

Zef is de ondeugende hond van de zorgboer met een speels karakter. Zef houdt er van om flink in het bos te rennen tijdens een boswandeling met de Begeleiding. Ben jij een echte dierenfan? Zef is dol op spelen!

Zorgboerderij

Gucci

Gucci is ons lieve knuffelhondje, Ze heeft een super leuk karakter en een hele eigen wil.

Zorgboerderij

Vissen

Het Aquarium, hebben we vanaf 2017. Het is erg leuk om naar de prachtige vissen te kijken en deze te ververzorgen.

Zorgboerderij

Financien? Administratie?

Als er op het gebied van financien problemen zijn, biedt de zorgboer daar ondersteuning bij. Samen met jou wordt er een plan van aanpak gemaakt om dit op te lossen. De zorgboer heeft een nauwe samenwerking met 'Solo bewindvoerder'. zij is instaat om een financiele rust te creeeren.

Zorgboerderij

Gemaakt door deelnemers!

Een prachtig pad naar het uitkijkpunt. Deze is door onze deelnemers gemaakt die graag buitenklusjes uitvoeren.

Zorgboerderij

BHV

De Zorgboer Drenthe Heeft meerdere BHV-ers die jaarlijks weer een opfriscursus krijgen.

Zorgboerderij

Staatsbos

Buiten het terrein heeft de zorgboer werkzaamheden in het staatsbos. We werken op het Terhorsterzand en het Dwingelderveld. Als werkzaamheden houden we de brandgangen vrij, we maken de wildroosters schoon, snoeiwerk en het kappen van bomen. Zorgboerderij

Kleuren

Voor de deelnemers op de zorgboerderij is er een grote keuze aan hobbymaterialen beschikbaar. Zelfexpressie en ontspanning is erg belangrijk.

Zorgboerderij Zorgboerderij

Keurmerk

De Zorgboer Drenthe heeft het keurmerk 'Kwaliteit laat je zien', 'De RI&E', en het Keurmerk 'Electrische gereedschappen'.

Zorgboerderij

Geocaching

De Zorgboer Drenthe doet mee met het online/offline spel 'Geocashing'. Bij dit spel kunnen deelnemers een app downloaden en middels het compas op de telefoon (GPS) een echte verstopte schat vinden! Als je hem vindt, kun je een klein item uit de schatkist halen om mee naar huis te nemen! Heb je hem gevonden? Dan is er nog een echte uitdaging. De schat gaat niet zomaar open. Er is een code voor nodig die nog op het eiland ligt. Als je eenmaal alles hebt afgerond kun je in het schatboek je naam noteren en in de app vast leggen. Het spel 'Geocashing' wordt trouwens wereldwijd gespeeld. De onderstaande afbeelding is ter illustratie, om de code te halen heb je de boot niet nodig!

Zorgboerderij

Uitstapje's

De Zorgboer vindt het belangrijk om uitstapjes met de deelemers te maken. De onderstaande foto is gemaakt in de oude dierentuin in Emmen.

Zorgboerderij

Brug bouwen

De opdracht brugbouwen is een leuke ervaring. Mensen leren er door samen te werken. Vanaf een bouwtekenening wordt de brug gemaakt. De houten palen worden met touwen verbonden. Zorgboerderij

Fietsen

Samen met de mensen maken we ook fietstochten. Een tocht in de winter met chocomel of in de zomer met een ijsje. De zorgboerderij heeft meerdere fietsen op het terrein die gebruikt kunnen worden. Het onderhoud aan deze fietsen is tevens een van de activiteiten in de werkschuur.

Zorgboerderij

Vissen

Iedere zomer gaan we met zijn allen vissen in de belevingsvijver. Dit is een activiteit die steeds terugkomt en waar erg van wordt genoten! Er zijn grote steuren en grote karpers te vangen. Een hengel is niet nodig. Deze huren we ter plaatse.
Zorgboerderij

Fysio

Voor de deelnemers is het ontzettend leuk om naar de fysiotherapeut te gaan, ze vergroten hier de conditie en motorische vaardigheden mee. Zorgboerderij

Insecten muur

In de aankomende zomer van 2017 gaan we een prachtige insectenmuur bouwen die mooi aansluit bij ons terrein. De voorbereidingen al gestart! De onderstaande foto is ter illustratie. Na afronding zal er een nieuwe foto geplaatst worden.

Zorgboerderij

Hout Kloven

Hout kloven is een leuke afwisselende activiteit om te doen.

Zorgboerderij

Kettingzagen

Deelnemers met een diploma mogen onder supervisie van een leidingevende, kettingzagen.

Zorgboerderij

Stapelen maar :)

Het stapelen van het hout in het houthok is een leuk klusje, het is niet zwaar en er is geen tijdsdruk.

Zorgboerderij

Kantoor

0850870882Dagbesteding

0625066781Woonlocatie

0629769191